4.4 (999+)

Meer dan 10.000 tevreden klanten

Vandaag besteld = morgen in huis

Dé grootste retailer voor Italiaanse mode

Maattabellen en soorten pasvormen van heren overhemden

De pasvormen van overhemden worden over het algemeen ingedeeld in drie hoofd pasvormen:

– Recht model: recht gesneden pasvorm. Ideaal voor een maatje meer (of iets meer bewegingsruimte) (ook wel regular fit)
– Licht getailleerd: licht gesneden en taps toelopende pasvorm van een overhemd (ook wel modern fit)
– Getailleerd: overhemden waarvan de pasvorm strak is om de middel en in de rug getailleerd is (ook wel slim fit)

Wat is een Taillering?

– Taillering is de manier van innemen van een kledingstuk bij de taille. Hierdoor ontstaat een bepaalde pasvorm. Een getailleerd overhemd is ingenomen bij de taille. Taillering verwijst naar de manier waarop de stof is vastgezet. Bij een ingenomen rugpand loopt het rugpand taps toe naar de taille, waardoor een nauwere pasvorm van het overhemd ontstaat.

Welke pasvorm is geschikt voor mij?

Slim fit: Een slim fit pasvorm is een strak getailleerde pasvorm voor heren overhemden en shirts. Letterlijk vertaald betekent slim fit ‘slanke pasvorm’. Een slim fit overhemd is dus een overhemd dat sterk getailleerd is. Een slim fit pasvorm heeft een slanker gesneden rugpand, waardoor het overhemd beter aansluit op het lichaam.

Tailored fit: Een tailored fit pasvorm is een iets getailleerde pasvorm voor heren overhemden en shirts. De term verwijst naar tailor-made (op maat gesneden). Letterlijk vertaald betekent tailored fit ‘toegesneden pasvorm’. Tailored fit overhemden zijn dus middel strak getailleerd. De tailored fit pasvorm heeft een iets slanker gesneden rugpand, waardoor het overhemd goed aansluit op het lichaam. De tailored fit pasvorm is een mooie pasvorm voor een man die van een nauwe pasvorm houdt, maar waarbij de slim fit pasvorm te strak valt. Het overhemd valt iets nauwer dan een normaal gesneden overhemd, maar toch ruimer dan de strak getailleerde slim fit overhemden

Regular fit: Een regular fit pasvorm is eigenlijk een normale ruime pasvorm, zoals het was.
Classic fit: Een Classic Fit pasvorm: eigenlijk hetzelfde als de regular fit: klassieke pasvorm!
Modern Fit: Een modern fit pasvorm is een licht getailleerde pasvorm (past de meesten)

Maattabel Rusty Neal R-44 overhemden voor heren

Slim fit overhemden bij Italian Style

Italiaanse overhemden zijn er in exclusieve uitvoeringen en designs. Daarnaast zijn de overhemden verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Italiaanse overhemden met hoge boord en dubbele kraag bieden wij aan met lange en korte mouw en getailleerde overhemden. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van de verschillende soorten overhemden die wij in diversiteit aanbieden in onze web shop. Italiaanse kleding is er in verschillende soorten en maten. In de web shop van Italian Style vind u met name Italiaanse kleding en overhemden in Italiaanse stijl. Arya Boy overhemden zijn vaak slim fit overhemden of getailleerde overhemden. Daarnaast bieden de overhemden van Arya Boy of Wam Denim vaak een prachtige Italiaans design prints. Hierdoor krijgt het een sportief en casual uiterlijk. De slim fit Overhemden van Arya Boy en Wam Denim vallen over het algemeen maatje kleiner. Wij adviseren dan ook om altijd één maat groter te bestellen. Ook de collectie Italiaanse kleding van Gaznawi, Carisma en Enrico Polo zijn hip en stoer zoals we van het merk mogen verwachten! Onderstaande maten zijn een algemene benadering per gebied of land. In de praktijk verschilt de kledingmaat per merk. Soms vanwege het land waar het merk vandaan komt, maar vaak ook simpelweg omdat elk merk zijn eigen maatvoering bedenkt. Dit zorgt voor soms voor verwarring. Wij hebben hieronder een paar algemene maattabellen van Italiaanse stijl merken voor u op een plaats gezet.

Maatvoering en schema Italiaanse overhemden – Slim fit!

Wij raden u aan voorafgaand aan de bestelling uw maten goed te controleren. U kunt dit o.a. doen aan een Italiaans overhemd of colbert dat u goed past te vergelijken met onze maatvoering. U bestelt dan de overeenkomende maat vanuit een onderstaand maatschema: Indien u twijfelt; Bestel dan altijd een maatje groter! Italiaanse heren overhemden hebben vaak een slim fit pasvorm en vallen vrijwel altijd klein uit.

Hieronder vind je de algemene maattabellen van getailleerde Italiaanse heren overhemden (slim fit overhemden): Wam Denim, Arya Boy, Do&Co, Gasparo, kc denim, Rusty Neal, Yachting 1923, Enrico Polo, Carisma en One Redox.

Opgelet: deze maten zijn de maten van de blouse en niet van het lichaam, hou dus rekening met 2cm extra !!


1= collar ( kraag – boord )   4= Length ( Lengte shirt)

2 = Chest ( Borst)               5 = Sleeve ( Mouw)

3= Waist ( taille – middel)Hieronder de maattabel van de merken MAKROM LONDON en OSCAR BANKS slim fit overhemden:

Boordmaten omrekenen naar pasvorm:                                                          

35/36 = XS
37/38 = S
39/40 = M
41/42 = L
43/44 = XL
45/46 = XXL
47/48 = 3XL

Back to Top
Product toegevoegd aan winkelwagen