topstoffen

6 stoffen en alles wat je erover wilde weten

Stoffen
Kijk jij wel eens op een etiket of vraag je je wel eens af wat katoen of polyester is? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je dit al weet. Elke stof heeft zo zijn voordelen en nadelen. De ene stof kan strijkvrij zijn en de andere stof is weer prettig om te dragen.
Hierbij een overzicht van 6 topstoffen uit het Italian Style assortiment. Breng gerust een bezoek aan onze Italian Style Facebook pagina voor een overzicht van onze artikelen.

Katoen
Katoen is een natuurlijke hoogwaardige sterke stof die je overal ziet zoals in die jeans die je bijna altijd draagt. Ook vind je katoen in de italiaanse overhemden en T-shirts.
Het voordeel van katoen is dat het vaak op hoge temperatuur kan worden gewassen en draagt prettig. Neemt ook vocht op.
Het nadeel van katoen is dat het kreukt en heeft daarom vaak wel een strijkbeurt nodig. Ook kan de kleur soms wat vervagen. Maar dat kan ook weer zijn eigen look geven natuurlijk.

Wol
Wol komt van de vacht van schapen. Het is vaak een echt wintermateriaal voor bijvoorbeeld sjaals, dikke truien en sweaters.
Het voordeel van wol is dat het  lekker warm en zacht is. Ook houd het goed vocht vast en reinigt zichzelf nagenoeg.
Het nadeel van wol is dat gauw krimpt. Het advies is dan ook om op het wolwasprogramma jouw favoriete wolproduct te wassen of op de hand te wassen.

Ramie
Ramie is een natuurlijk duurzaam materiaal. In de zomer wordt het vaak gedragen. Bijvoorbeeld bij lichte overhemden korte mouw.
Het voordeel van ramie is dat de stof luxe aanvoelt en zijde lijkt. Het is zacht en heeft een natuurlijk glans.
Het nadeel van ramie is dat het weinig tot niet elastisch is.

Viscose
Viscose is de kunstmatige variant van katoen. Je komt het tegen in overhemden en T-shirts.
Het voordeel van viscose is dat het net als katoen een prettig draagcomfort heeft en ook een goed vochtabsorberend vermogen heeft.
Het nadeel van viscose is dat het niet echt een geschikte stof is om in te sporten. Waarom?  Het is vrij luchtig van structuur en als de stof nat wordt trek je er vrij makkelijk een gat in.

Acryl
Acryl is een synthetische vervanger voor wol en wordt veel gebruikt in wat dikkere sweaters en truien.
Het voordeel van acryl is dat het net als wol heerlijk warm is. Acryl kan hoger gewassen worden dan wol.
Het nadeel van acryl is dat het sneller pilt. Ook wel pluizen of opwollen genoemd.

Polyester
Polyester wordt als synthetische stof veel gebruikt in herenkleding zoals overhemden, T-shirts en jassen. 100 procent polyester komt wel voor. Meestal wordt de stof gemengd met katoen of acryl.
Het voordeel van polyester is dat het sterk en vormvast is. Ook hoef je er niet veel bij te strijken.
Het nadeel van polyester is ondanks dat het 100 procent polyester is, geen vocht kan opnemen en dus soms wat plakkerig aanvoelt.