Trainingspak of joggingpak – Wat is nu het verschil?

Wat is een trainingspak? Een trainingspak is een compleet setje met sportkleding. Vaak bestaand uit een gladde trainingsbroek en een bijpassend trainingsjasje met rits.

Wat is een joggingspak? Een joggingpak is ook een set met sportkleding. Bestaand uit een joggingbroek en een capuchon trui of een capuchon vest met ritssluiting.

De verschillen tussen een trainingspak en een joggingpak zitten onder andere in het volgende : Een joggingpak is meestal gemaakt van iets dikker materiaal, meestal een samenstelling van katoen, elastan en polyester. Deze stof voelt zacht aan. Een joggingpak kun je dus ook mooi als huispak gebruiken.

Wat is het verschil tussen een trainingspak of tracksuit?

Trainingspakken zijn gemaakt van katoen, nylon en polyester. En de stof is meestal lichter als joggingpakken. Vaak hebben ze gladder materiaal. Trainingspakken worden ook wel track suits genoemd. De pakken zijn goed om mee te sporten en vrije tijd. Daarom worden ze ook veel gebruikt in de voetbal wereld.

5 situaties waarin je een joggingpak ook als trainingspak kan gebruiken:

 • Een joggingpak kun je ook prima gebruiken om mee te sporten.
 • Zowel een traingingspak als joggingpak zijn ideaal om in te chillen.
 • Allebei te gebruiken om mee te fitnessen.
 • Beide zijn prima te combineren als huispak.
 • Ook heerlijk in de vrije tijd om te lopen, fietsen of dagelijks gebruik.

Kies je voor een luxe trainingspak van een bekend merk? Of kies je voor een onbekend merk?

Voor en na delen van luxe trainingspakken met bekende grote merken zoals Lacoste, Versace en Armani:

 • Voordelen: De kwaliteit is goed, het zit lekker. Het is hippe stof en het heeft een luxe uitstraling en een prachtige afwerking met details.
 • Nadelen: De prijs is vrijwel altijd duur tot erg duur. Het is niet altijd lekker om mee te sporten en de stof is vaak wat stugger. Omdat er meer op outfit en uitstraling word gericht. Ook worden de pakken vaak gemaakt van 100% katoen. En dat kun je beter niet dragen om te sporten. Als je wilt sporten kies dan voor een mix van katoen, polyester en Lycra elastan. Katoen absorbeert namelijk het zweet en het vocht van je huid. Daarom raden we je aan om joggingpakken te kopen die een mix hebben van katoen met een andere stof, en dus niet 100% katoen is.

De kwaliteit en uitstraling is goed bij merken zoals Lacoste, Versace en Armani. Maar je betaalt dus ook voor de naam en het merk. Het merk Versace kenmerkt zich vooral door de goudkleurige prints op de kleding. Armani uit zich vooral door de effen pakken met naam embleem. Het merk Lacoste richt zich voornamelijk op strakke uitstraling en kwaliteit.

Goedkope huispakken

Trainingspakken voor mannen van de merken Nike, Fila en Adidas zitten meer in het midden budget met de prijs. De afwerking is veelal effen met een merk embleem. Terwijl een kledingzaak zoals C&A zich grotendeels richt op losse basic en effen joggingbroeken tegen een betaalbare prijs.

Trainingspak zonder bekend merk: Het zijn ook mooie pakken net als merk trainingspakken. Kleur, afwerking en uitstraling zijn ook erg mooi. En de prijs is goedkoper en scherper dan merk. Helemaal als je een trainingspak in de sale super voordelig koopt. Bij Italian Style vind je een uitdagend online assortiment met goedkope trainingspakken met capuchon tegen scherpe prijzen. Complete jogging sets met een stoere uitstraling en de kwaliteit is goed te noemen. Je vind hier voornamelijk heren joggingpakken van Italiaanse stijl merken.

Top 5 van joggingpakken heren met een scherpe lage prijs

 • One Redox
 • Koburas
 • Cabin Sports
 • Violento
 • MS Fashion
trainingspak