sweater of trui

Verschil sweater, trui, hoodie of pullover

Wat is het verschil tussen een sweater en trui? Wat is nu precies een pullover? Daar wil jij graag meer over weten. Maar ook wat een hoodie nou een hoodie maakt. En weet jij al wat een jumper is? Zijn het allemaal verschillende namen voor de trui? Lees het hier in het blog van Italian Style.

Sweater verschil met trui

Altijd al willen weten wat een sweater is? In het woord sweater zit het engelse woord ‘sweat’. Vertaald naar onze taal betekent het: zweet. De sweater is een trui van katoen. Het katoen van de sweater is gemoltoneerd. Dit is een techniek waarbij het katoen geruwd wordt. Deze techniek zorgt ervoor dat de sweater zacht aanvoelt en meer lichaamsvocht kan opnemen. Dit maakt het een ideaal kledingstuk voor tijdens het sporten. De sweater kan ook van andere stoffen gemaakt zijn. Als je om je heen kijkt dan merk je dat de sweater voor heren ook buiten de sportschool favoriet is geworden.

verschil sweater trui heren

Heren trui verschil met sweater

Volgens woorden.org betekent trui het volgende: gesloten kledingstuk van gebreide of andere soepele stof dat je over je bovenlijf draagt, meestal met mouwen. Het woord trui is ook een verzamelnaam voor diverse soorten truien. Een engels woord voor trui, die je wel eens is tegenkomt is ‘jumper’. Je vind ze tegenwoordig in allerlei uitvoeringen. Zoals de trui met rits om warmte en kou te reguleren. Of de trui met kraag om de nek warmer te houden. Ook is de trui ontwikkelt met verschillende soorten hals. Denk maar aan de heren trui met v-hals, coltrui of crewneck. Maar wat is het verschil tussen een sweater en een trui? Een trui is vaak gebreid, bevat wol en heeft mouwen. De trui zonder mouwen bestaat ook en wordt spencer genoemd. Dit lijkt op een mix tussen een heren trui en een gilet. In tegenstelling tot een trui heeft een sweater altijd mouwen.

Sweatshirt verschil met trui

Je leest er wel eens over ‘sweatshirt’ tijdens het online bestellen. Maar wat is een sweatshirt eigenlijk? Een sweatshirt is een trui die meer bestand is tegen krimpen dan een andere trui. Dit maakte het zeer geschikt als sportkleding. Want met een goede sporttrui voor heren kun je er langer gebruik van maken.

Hoodie

‘Hoodie’ betekent vertaald: capuchon. Kortgezegd is een hoodie een sweater met een capuchon. Het verschil tussen een sweater en een trui blijft ook bij de hoodie gelijk. Bij het ontwikkelen van de hoodie hebben de makers een doel voor ogen gehad. Volgens Champion die de roots in Amerika heeft moest het ook praktisch zijn. Praktisch voor sporters. Voor gebruik voor de training of wedstrijd. Denk hierbij aan een warming-up. Maar bijvoorbeeld ook voor wissels tussen de spelers in het veld en de wachtende spelers langs de zijlijn. Naast dat de hoodie ook geassocieerd word met sport, wordt deze ook gedragen als werkkleding. Mede door muziek invloeden heeft de hoodie ook bekendheid gekregen. De hoodie is goed te combineren omdat deze in vele kleuren te vinden is en altijd goed tot zijn recht komt met heren jeans. Kortom de hoodie kun je dragen op een manier die bij jou past.

hoodie heren

Pullover

Een pullover is een trui die je over een overhemd of shirt kunt dragen. Maar het is niet perse een pre om je pullover over je overhemd te dragen. De pullover voor heren heeft vaak een nette uitstraling. Maar is zeker ook vrijetijdskleding. Wil je niet het verschil tussen een sweater en een trui weten, maar gelijk een pullover voor heren kopen? Neem dan een kijkje bij onze pullovers.

Vest

Een vest is het kledingstuk dat goed uitkomst bied bij verschillende weertypes. Een van de voordelen die een vest met zich mee brengt is dat het een stuk makkelijker aan te trekken is dan een trui. Een vest hoeft niet over het hoofd heen aangetrokken te worden omdat het aan de voorzijde open is. Deze opening is meestal voorzien van knopen of ritsen. En dat maakt een vest een geliefd kledingstuk. Wist je dat er ook sweat vesten voor heren bestaan. Dit is net een sweater, met als voordeel dat je deze los of dicht over je trui of shirt kunt dragen. Je ziet steeds vaker dat vesten ook op een joggingbroek worden gedragen. Daarvoor hebben wij een speciale pagina met Heren joggingpak. Zo heb je vest en broek in een overzicht bij elkaar. Vest met capuchon of vest zonder capuchon. Je vind het in de collectie bij Italian Style.

vest heren

Herenkleding

Nu weet je alles over het verschil tussen een sweater, pullover, hoodie en een trui. Voor vragen over onze herenmode kun je contact opnemen met de klantenservice van Italian Style. Of ga naar de chat op onze Italian Style Facebook pagina. Om je te helpen met jouw keuze hebben wij 5 top merken met sweaters en truien voor je op een rij gezet.

5 Topmerken