crewneck shirt

Wat is een Crewneck?

Een crewneck shirt of een crewneck sweatshirt. Je hoort er soms mensen over praten. Maar wat is nou eigenlijk een crewneck? Kortgezegd is het een shirt of sweater zonder kraag met een ronde aansluitende hals. Maar het kan ook een trui of sweater zijn. In de volksmond noemen we het eigenlijk strakke shirts met aansluitende hals. De naam crewneck betekent letterlijk ronde hals. De naam is ontstaan vanuit een aantal roeiers die een trui dragen met een ronde hals. Het is dus de naam voor bovenkleding (shirts) die bij de nek hoger aansluit dan bij een basis t-shirt of trui met een wat ruimere hals. Je kunt crewnecks prima dragen onder een overhemd. Of onder een trui.

Combineer deze shirts in je outfit

Crewnecks zijn verkrijgbaar voor heren. Maar ook voor dames. En zelfs voor kinderen. De sweater sluit rond aan om de hals. Maar niet elke ronde hals is meteen een crewneck. Want er zijn ook shirts met lagere hals. Het crewneck shirt kan je goed combineren in je vrije tijd. Als je veel thuis bent dan is deze goed te dragen met een trainingsbroek. Daarnaast past een crewneck sweater ook goed op een mooie chino broek. En zorgt voor een nette uitstraling. In combinatie met iets leuks zoals een colbert. Of om de sweater te dragen over een overhemd. Houd je meer van sportief dan staat een vest ook heel goed bij je crewneck sweater. En op de warmere dagen kies je natuurlijk voor een t-shirt. De shirts zijn tijdloos. En kan je daarom vaak dragen. Ze zijn er in vele basis kleuren. Zoals wit, zwart, grijs en groen.

Waar worden Crewnecks van gemaakt?

De trui of shirt is vaak gemaakt uit een samenstelling van katoen en polyester. Of van elastan en acryl. Die samenstelling heeft natuurlijk voordelen. Als het even kan. Dan stel je andere eisen je winterkleding. Warmte en comfort. Daar doe je het voor. Voor het comfort van de kleding wordt er ook gebruik gemaakt van kunstmatige stoffen. Katoen is een sterk materiaal afkomstig van planten. Door het te verwerken met polyester heb je minder kans op kreukels. Met een stof als polyester in je kleding hoeft je minder te strijken. Elastan in de crewneck zorgt voor rek in je kleding. Als je de rek in je kleding wilt behouden. Gebruik dan geen wasverzachter. Acryl kan goed tegen vlekken. En wat betreft comfort voelt deze stof zacht aan. Dat is ideaal voor jouw eerste crewneck artikel.

Top 5 shirts van Italian Style

  • One Redox
  • Rusty neal
  • Ombre
  • Bravo Jeans
  • Fashion Italy
crewneck