Wat is een Italiaanse pasvorm?

Kleding met een Italiaanse pasvorm
Tja, wat is nu eigenlijk kleding met een Italiaanse pasvorm? Daar willen we in dit artikel iets over kwijt. Een Italiaanse pasvorm is eigenlijk niet meer of minder dan dat de kleding getailleerd is en een slim fit pasvorm heeft. Deze taillering word vaak in de rug van het kledingstuk gemaakt. Zodat het overhemd of shirt een fijn gesneden pasvorm heeft. Ook voor een broek, pantalon of jeans geld dat deze een gesneden slanke pasvorm heeft. Dat komt er dus min of meer op neer dat deze herenkleding uitermate geschikt is voor slanke mannen. Ook de heren met een klein maatje meer passen deze Italiaanse kleding wel; maar dienen dan wel vaak een maat groter te nemen dan ze normaal gewend zijn. Dat geldt ook voor als je fanatiek sport en wat bredere schouders of dergelijke hebt.

Italiaanse overhemden
Is alle Italiaanse kleding in Italië gemaakt? Nee. Maar natuurlijk komt de pasvorm wel uit Italië. Echter is Italiaanse kleding is een wereldwijde trend geworden. Ook in Nederland is voornamelijk de Italiaanse herenmode vooral in opkomst. Vooral de Italiaanse slim fit overhemden hebben een grote groei doorgemaakt. Wat is nu een Italiaans overhemd? Wel een Italiaans overhemd heeft een getailleerde of slanke slim fit pasvorm, is vaak voorzien van een dubbele kraag of boord en heeft tevens ook vaak een knop in de kraag of boord. Daarom worden slim fit overhemden ook wel vaak Italiaanse overhemden in de volksmond genoemd. Je vind deze heren overhemden ook met een wide-spread-boord. Dit houd in dat de punten van de kraag ver naar achter zijn geplaatst waardoor de strop van de stropdas mooi en duidelijk zichtbaar wordt.

Italian Style
Hier bij Italian Style vind je een prachtige en ruime collectie herenkleding met een Italiaanse pasvorm. Of je nu een leuk slim fit en strak gesneden overhemd, T-shirt, jeans of trui zoekt; je vind het hier online bij Italian Style. Wil jij precies weten welke maat je nu moet nemen voor jou kleding? Raadpleeg dan de maattabellen op de webshop. Kom je er desondanks nog steeds niet uit, dan kun je ook natuurlijk altijd even met de klantenservice van Italian Style contact opnemen. Zij staan je graag te woord en geven advies waar nodig is.