Direct 10% korting? Klik hier!

Bij jou thuis afgeleverd in 1-2 dagen

Verschil tussen overhemd en een blouse

✓ Scherpe prijzen
✓ Sportieve collectie
✓ Kwaliteit
✓ Gratis verzending vanaf €60
✓ Snelle levering
✓  Uitstekende klantenservice

Italiaanse herenmode

Italiaanse kleding a Moda Italia koop je online bij Italian Style. Je vindt hier een uitgebreid assortiment met de mooiste Italiaanse herenmode, voor betaalbare prijzen. Onze Italiaanse kleding is afkomstig van gerenommeerde merken als Moda Italia, Wam Denim, Arya Boy, Roberto Romero, Rusty Neal, One Redox en Ombre. Daarnaast hebben we ook verschillende Italiaanse accessoires in ons assortiment.

Trendy Italiaanse merken

Laat je ook verrassen door onze andere trendy heren merken waaronder; Bravo Jeans, Geographical Norway, Canadian Peak, Anapurna, Rusty Neal, Ombre Fashion en Rivaldi. We wensen je veel online shop plezier. Ook kun je Italian Style volgen op Tiktok, Instagram en Facebook.

Wat is het verschil tussen overhemd en een blouse? Moeten we ze nu heren blouses noemen? Of heren overhemden? Er zit toch weinig of geen verschil in zou je zeggen. In de volksmond halen we ze nog wel eens door elkaar. Het grootste verschil zit eigenlijk hierin: Dat een overhemd voor vrouwen een blouse genoemd wordt. Kortweg bestaan blouses voor heren dus niet. want dit wordt dan een overhemd of hemd genoemd. Sommigen menen dat een blouse de knoopjes aan de linkerzijde heeft en een overhemd voor mannen de knoopjes aan de rechterzijde zitten. Dat is het grote verschil tussen een blouse en een overhemd. Maar het blijft in het midden. Want er zijn ook genoeg merken die ervoor kiezen om de knopen op de blouse (voor dames dus) rechts aan te zetten.

Het overhemd

Het overhemd. Bijna alle heren hebben er wel 1 of 2 in huis. Dit is een kledingstuk dat gedragen wordt over een mouwloos hemd en geeft stijl aan je outfit. Ze bestaan uit stoffen zoals katoen, polyester, viscose of linnen. Het Nederlandse woord ‘overhemd’ dankt zijn naam aan het feit dat je het over een hemd draagt. We dragen ze in de vrije tijd, tijdens het werk en vaak bij gelegenheden. Door de jaren heen zijn er veel verschillende boorden voor de overhemden ontwikkelt. Mede door de mode industrie. Als je terug gaat in de geschiedenis dan blijkt dat het overhemd alleen door heren werd gedragen. Je vind ze online in diverse variaties. Zoals overhemden met korte mouwen. Maar ook getailleerde shirts (slim fit) of versieringen. Zoals extra knopen en manchetten. Wat ook varieert zijn kleuren, patronen en stoffen.

Verschillende overhemden en blouses

Een hemd wordt dus in principe alleen door mannen gedragen. Wanneer je op internet zoekt op verschil hier tussen verbaas je over de talloze discussies die op internet gevoerd worden. Vragensites en Wikipedia geven verschillende en uitgebreide uiteenlopende antwoorden op vragen over de verschillen tussen de shirts. Toch worden ook de experts het niet eens elkaar over wat nu juist de definitie is van een overhemd en welke die van een blouse. We kunnen het dus kortweg opdelen in deze 2 begrippen:

Overhemd

  • Kleding voor heren.
  • Rechte en ruime pasvorm.
  • Bestaat ook in getailleerde variant. (slim fit)
  • Diverse kraagtypes
  • Verschillende mouwlengtes
  • Zowel in lange mouw als korte mouw

Blouse

  • Kleding voor dames.
  • Is vaak getailleerd.
  • Formaat reikt tot heuplengte.
  • Zowel in lange mouw als korte mouw

Heeft een ronde afwerking. Verwijst naar het woord bloezen. Bloezen betekent het opbollen van een kledingstuk. Sommige mensen hebben de neiging nog steeds het woord bloes en geen blouse te schrijven. Pas sinds de laatste 100 jaar ongeveer word de blouse ook door vrouwen gedragen.

Keuze uit meerdere merken

Je kunt online een keuze maken uit meerdere merken met heren shirts. Voorbeelden zijn Olymp, Profuomo en Versace. Maar er zijn natuurlijk nog tientallen merken. Italian Style heeft ook een mooi assortiment met hippe en bijzondere overhemden. Je vind ze hier in onze webshop. Liever een geruite blouse? Ook dan zit je bij Italian Style goed. Je vind hier tevens ook witte overhemden en zwarte blouses voor heren. Wil je goedkope en betaalbare heren blouses online kopen? Kijk dan eens bij de overhemden sale.

Top 3 van Italian Style

Ombre
Marco Cassette
Rusty Neal

Italiaanse kleding kopen

We halen onze Italiaanse herenmode rechtstreeks van de fabrikant. Dit stelt ons in staat om zowel de kwaliteit als de betaalbaarheid te waarborgen. Mocht je vragen hebben over het plaatsen van een bestelling, het retourneren of ruilen van artikelen, dan staat onze klantenservice altijd voor je klaar. De kans is echter groot dat je het antwoord op je vraag al kunt vinden op onze pagina met veelgestelde vragen. Wat betreft de betaling: of je nu voorkeur geeft aan iDEAL, Apple Pay of PayPal, bij Italian Style is het allemaal mogelijk. Liever betalen na ontvangst met Klarna of met een creditcard? Ook dat bieden wij als betaaloptie aan.