Was en strijktips overhemden en kleding | Italian Style

Was tips
Voor het strijken van Italiaanse overhemden of overige kleding is het erg belangrijk dat je een goede en stevige strijkplank hebt, en een goed werkend strijkijzer. Italiaanse kleding is vrij moeilijk te strijken wanneer het volledig droog is. Te droge kleding kan niet zo snel een nieuwe vorm krijgen. Probeer om Italiaanse kleding te strijken als de kleding nog wat vochtig is. Dat is ook goed mogelijk met het stomen van een stoom strijkijzer. Voor dat je kleding gaat strijken schud je de kleding even iets uit om zo al wat plooien uit de overhemden en kleding te krijgen. Dit scheelt uiteraard weer bij het strijken.

Overhemden aan de buitenkant strijken

De meeste overhemden kunnen vrijwel altijd aan de buitenkant gestreken worden, maar let wel op met bijzondere stoffen. Zoals bijvoorbeeld zijde. Heel gladde stoffen of wat stroeve stoffen kunnen verkleuren of zelfs beschadigen als deze in aanraking komen met een heet strijkijzer. Strijk deze overhemden dan ook altijd aan de binnenzijde. Binnen in ieder Italiaans overhemd zit een label met daarop de benodigde informatie voor het strijken. Op het label vind u bijna altijd een afbeelding van een strijkijzer. Ook vind u het wasvoorschrift in het label terug. Kijk altijd hoeveel stippen er in dit strijkijzer staan. één stip, twee stippen of drie stippen. Zet het strijkijzer aan op de stand die aangegeven is op het label. Wacht ook altijd met strijken van de kleding tot het  strijkijzer op de aangegeven temperatuur is.

Programma

Wij hopen u hiermee een kleine informatieve uitleg over het strijken te hebben gegeven. Overige en specifieke strijk of was tips kunt u ook vaak op het web vinden. Hieronder vind u een algemeen onderhouds-etiket voor kleding met diverse was en strijk tips, om uw Italiaanse overhemd of kleding zo lang mogelijk mooi te houden.

Veel plezier met het dragen van uw overhemd.